Τι θα αποφασίσει το ΣΤΕ για το νόμο Παππά;

Προσωπικά, η απόφαση του ΣΤΕ με αφήνει αδιάφορο και εξηγώ:

– Αν το ΣΤΕ κρίνει το νόμο Παππα συνταγματικό, τότε θα εφαρμοστεί ως έχει και τελειώνει η συζήτηση. Το κράτος θα εισπράξει τα χρήματα που προβλέπεται από τους καναλάρχες και όλοι θα είμαστε ευτυχισμένοι.

– Αν το ΣΤΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο, τότε η κυβέρνηση έχει την ευχέρεια να ξανακάνει νέο νόμο, εφαρμόζοντας το σύνταγμα και να βάλει ΠΑΛΙ τους καναλάρχες να πληρώσουν.

– Ποιος εμποδίζει την κυβέρνηση, αντί να παίζει με τις άδειες, να επιλέξει να επιβάλλει βαρείς φόρους συχνοτήτων και να τσεπώσει πάλι τα λεφτά που θέλει για το δημόσιο; Όπως κλείνουν τα μισά μαγαζάκια, λόγω υπερφορολόγησης, έτσι από μόνα τους θα κλείσουν τα μισά κανάλια, αφού αυτό είναι στην ουσία που επιδιώκει η κυβέρνηση.

 

Και ο λόγος που η κυβέρνηση θέλει μόνο 4 κανάλια και όχι 24, καυά την άποψή μου είναι ο παρακάτω.

Είναι δύσκολο να ελέγξεις και να λογοκρίνεις 24 καναλάρχες. Θέλεις πολύ χρήμα για να τους μπουκώσεις και πολλές υποχωρήσεις, για να μην σου κάνουν αντιπολίτευση

Δύο όμως, από τους 4, μπορείς εύκολα να τους πάρεις με το μέρος σου, ώστε να εξασφαλίσεις ότι τουλάχιστον το 50% των ειδήσεων θα σε στηρίζει.

Αν τελικά εφαρμοστεί ο νόμος Παππά και μείνουν μόνο 4 κανάλια, τα δύο (σκαι και αντένα) θα κάνουν αντιπολίτευση.

Μαντέψτε τα άλλα δύο τι θα κάνουν!

Σχολιάστε