Πρέπει να γίνονται δημοψηφίσματα ή όχι;

Οι απόψεις διαφέρουν.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας, αφού καλείται ο ίδιος ο κυρίαρχος λαός να αποφασίσει, για κάποιο σημαντικό θέμα.

Προσωπικά είμαι εναντίον των δημοψηφισμάτων.

Ο κάθε απλός πολίτης δεν μπορεί να ξέρει από πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις. Η άποψη που έχει επί των θεμάτων αυτών, στην πράξη, διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ και τους επικοινωνιολόγους των πολιτικών κομμάτων. Ουσιαστικά, έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης ή ενός δημοψηφίσματος, δεν μας δείχνει ποια ήταν η βούληση του λαού. Μάλλον μας δείχνει ποια πολιτική πλευρά είχε καλύτερους επικοινωνιολόγους και προπαγανδιστές.

Θα προτιμούσα στη χώρα μου να κυβερνούν και να αποφασίζουν μόνο οι ειδικοί (πολιτικοί και ειδικοί σύμβουλοι αυτών) για κάθε ζήτημα, αλλά με την προϋπόθεση ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι θα προβλέπουν ποινή θανάτου μετά από σκληρά βασανιστήρια για κάθε πολιτικό (και τους συμβούλους του), που προκάλεσαν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ζημιά στη χώρα, με τις αποφάσεις του.

Και με τη με τη λέξη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ εννοώ, ότι αν ζημίωσες τη χώρα, δεν με ενδιαφέρει αν ψήφισες πρώτα ασυλία για το τομάρι σου ή νόμους παραθυράκια, εγώ θα σε κόψω φέτες με το μαστίγιο και θα σε αφήσω κρεμασμένο στα κλαδιά του δέντρου, μέχρι να σε φάνε τα κοράκια.

Έτσι, ούτε και εγώ θέλω δημοψηφίσματα, γιατί στην πραγματικότητα, είναι αληθές ότι ο μέσος πολίτης είναι άσχετος με τα πολιτικά και οικονομικά θέματα.

 

Σχολιάστε