Πολιτικοί και δικαστές: η απόλυτη ξεφτίλα

 
Ζούμε σε ένα κράτος – Νταβατζή και δυνάστη.
 
Θυμάστε την περίπτωση Ηριάννας-Περικλή, που κρατήθηκαν στις φυλακές και τελικά αθωώθηκαν;
 
Παρέμειναν στη φυλακή για 400 μέρες. 
 
Δεν μπαίνω στην ουσία της υπόθεσης, δηλ αν οι φυλακισθέντες ήταν αθώοι ή ένοχοι.
Δεν το ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Γι αυτό αποφάνθηκαν οι δικαστές, ως ειδικοί και αρμόδιοι.

Από τη στιγμή, όμως, που οι δικαστές τους αθώωσαν, παραδέχτηκαν ότι έσφαλαν που αρχικά τους φυλάκισαν.
Δηλ ο Περικλής και η Ηριάννα παρέμειναν 400 ημέρες στη φυλακή από λάθος των δικαστών.
 
Προσέξτε τώρα την ομορφιά του να ζεις στην Ελλάδα:
 
1. Οι εθνοπατέρες μας οι βουλευτές, που για την κωλάρα τους έχουν ψηφίσει τεράστιους μισθούς και κάθε είδους παροχές σε βάρος της τσέπης του φορολογούμενου πολίτη, για περιπτώσεις άδικης φυλάκισης, προέβλεψαν μέγιστη αποζημίωση 29 ευρώ την ημέρα, δηλ μέγιστη αποζημίωση 900 ευρώ το μήνα. Δεν ξέρω ποια λέξη πρέπει να χρησιμοποιήσω για να τους χαρακτηρίσω όπως τους πρέπει.
Ψήφισαν Μέγιστη αποζημίωση 900 ευρώ το μήνα για έναν αθώο που φυλακίζεται άδικα, από λάθος του κράτους, δηλ των δικαστών, όταν οι ίδιοι (οι βουλευτές) είναι οι πιο καλοπληρωμένοι αργόμισθοι άνθρωποι, που ταΐζει η χώρα μας!!!
 
2. Οι δικαστές, επίσης χρυσοπληρωμένοι με τεράστιους μισθούς, που έσφαλαν και φυλάκισαν άδικα δυο πολίτες, αποφάσισαν να κάνουν οικονομία στο κράτος.  Και αντί να επιδικάσουν το ανώτατο ποσό 29 ευρώ / ημέρα, που προβλέπει ο νομοθέτης, άσχετα αν και αυτό είναι γελοιωδώς μικρό, έδειξαν τη μικροψυχία τους και επιδίκασαν τα μισά, δηλ 15 ευρώ για κάθε μέρα άδικης φυλάκισης των δύο πολιτών (450 ευρώ/μήνα).
Ναι, είναι οι ίδιοι δικαστές, που σε κάθε δίκη που αφορά την τσέπη τους, πάντα δίνουν δίκιο στον εαυτό τους.
Αλλά, ταυτόχρονα κρίνουν συνταγματική κάθε περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις των υπολοίπων, δήθεν προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον.
 
Και χρησιμοποιώ τη λέξη δικαστές και όχι Ελληνική Δικαιοσύνη, διότι στη χώρα μας δικαστές (με μικρό) και Δικαιοσύνη (με κεφαλαίο) ουδεμία σχέση έχουν, κατά την άποψή μου.
 
Αλήθεια, οι δικαστές που έβγαλαν αυτή την μικρόψυχη απόφαση, δέχονται να κάτσουν φυλακή,  για δυό μήνες (δεν χρειάζεται παραπάνω για να δουν τη γλύκα) και να αποζημιωθούν μετά με 900 ψωροευρώ συνολικά;
 

Μετά, όταν ο κόσμος ΔΕΝ έχει ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη στους Έλληνες Δικαστές, να μην απορούν.

Αν ήμουν δικαστής, θα ντρεπόμουν να βγάλω τέτοιες αποφάσεις.

 

Εύχομαι ο Περικλής και η Ηριάννα να φτάσουν μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και να πετύχουν άλλη μια καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ελλάδας, ώστε να φανεί πόσο αποτυχημένος ρεζίλης είναι το κράτος μας και ταυτόχρονα να καταδείξει την χαμηλότατη ποιότητα των δικαστικών αποφάσεων, που εκδίδουν τα ελληνικά δικαστήρια.

Και για να προλάβω κάποιους, προσωπικά δεν έχω καμία σκασίλα για τον συγκεκριμένο Περικλή και την συγκεκριμένη Ηριάννα. Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι ΟΛΟΙ μας θα μπορούσαμε να βρεθούμε στη θέση τους από λάθος και οι χρυσοπληρωμένοι βουλευτάδες, παρέα με τους χρυσοπληρωμένους δικαστές, να μας αποζημιώσουν με ψίχουλα, αφού θα μας έχουν πρώτα καταστρέψει τη ζωή, από δικά τους λάθη.

 
Αφορμή για τις σημερινές σκέψεις μου είναι το άρθρο που διάβασα εδώ:

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πολιτικοί και δικαστές: η απόλυτη ξεφτίλα”

Σχολιάστε