Ο υπερτυχερός του τζόκερ (ή πως λέγεται το δούλεμα στα ελληνικά).

Μετά από ένα σκασμό διαδοχικές κληρώσεις, χωρίς νικητή (λέμε τώρα, γιατί ποιος ξέρει τι γίνεται στις κληρώσεις), βρέθηκε, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, ένας υπερτυχερός, που κέρδισε τα 10 εκατομμύρια ευρώ της χθεσινής κλήρωσης.

Πως τον λένε; Μήπως ΟΠΑΠ;

Με το σύστημα του τζάκ-ποτ που μεταφέρει τα αδιάθετα κέρδη της πρώτης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση, έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε καχύποπτοι, ότι οι κληρώσεις μπορεί να είναι στημένες και ότι δεν κερδίζουν αληθινοί άνθρωποι, δεδομένου ότι δεν δίνονται τα στοιχεία των νικητών στη δημοσιότητα, με τη δικαιολογία να μην κινδυνεύσουν από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος τους. Επίσης, η ίδια η ύπαρξη του τζακ-ποτ αποσκοπεί στο να συγκεντρώνονται μεγαλύτερα αδιάθετα ποσά και να αυξάνει η συμμετοχή των παικτών, άρα και τα κέρδη του ΟΠΑΠ.

Δύο παρατηρήσεις:

1. Στις ΗΠΑ, που είναι η Μέκκα του εγκλήματος, δεν μπορείς να εισπράξεις λεφτά ως νικητής αντίστοιχου παιχνιδιού, αν δεν δοθούν τα στοιχεία σου στη δημοσιότητα και δεν φωτογραφηθείς κρατώντας τη συμβολική επιταγή, που έχει μεγέθους σα χαλί. Εκεί δεν κινδυνεύουν από εγκληματίες; Με αυτό τον τρόπο εδραιώνεται όμως η εμπιστοσύνη του κοινού ότι πράγματι κάποιος πραγματικός άνθρωπος εισπράττει τα κέρδη και δεν μένει το κοινό με την αμφιβολία

2. Στο λόττο της Πολωνίας, εκτός από τη φωτογράφηση του τυχερού με τη γιγαντιαία επιταγή στα χέρια,  δεν υπάρχει τζακ-ποτ. Αν δεν βρεθεί 6ρης, τα λεφτά μοιράζονται στους 5άρηδες.  Έτσι δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι οι κληρώσεις είναι στημένες, ούτε ότι τα λεφτά τσεπώνονται από κάποιον «άγνωστο τυχερό».

Εδώ στην Ελλαδάρα τι γίνεται; Ο,τι γινόταν πάντα σε όλους τους τομείς και δραστηριότητες της χώρας.

Σχολιάστε