Ο καλός και ο κακός αφέντης

Πριν από καμιά διακοσαριά χρόνια, ένας λευκός ιδιοκτήτης φυτείας σε μια νότια πολιτεία της Αμερικής, είχε τη φαεινή ιδέα να πάει μέχρι την Αφρική, όπου, με τη βία, αιχμαλώτισε κάποιους ιθαγενείς και τους μετέφερε αλυσσοδεμένους πίσω στα κτήματά του, για να εργάζονται ως σκλάβοι, χωρίς αμοιβή. Η δε συμπεριφορά του προς τους σκλάβους ήταν πολύ σκληρή και βάναυση, με καθημερινό μαστίγωμα, υποσιτισμό λόγο μικρών μερίδων τροφής κλπ

Οι μαύροι σκλάβοι όλη μέρα καταριόταν τον κακό λευκό, που τους σκλάβωσε και κατέστρεψε τη ζωή τους.

Μετά από καμιά σαρανταριά χρόνια, ο λευκός αφέντης πέθανε και ο πρωτότοκος γιος του κληρονόμησε τη φυτεία και τους σκλάβους. Η πρώτη του ενέργεια ήταν να συγκεντρώσει τους σκλάβους για να τους μιλήσει. Τους είπε ότι αναγνωρίζει πως ο πατέρας του υπήρξε σκληρός και άδικος και πως από τώρα τα πράγματα θα βελτιωθούν, αφού ο ίδιος είναι θρήσκος άνθρωπος και πιστεύει ότι δεν πρέπει να μαστιγώνονται οι σκλάβοι. Τότε, ένας σκλάβος τον ρώτησε αφού έχει τόση καλοσύνη, γιατί δεν τους απελευθερώνει. ο νεαρός αφέντης κάτι σιγομουρμούρισε περί «κόστους εργασίας και απώλειας κερδών» και σηκώθηκε έφυγε.

 

Κάπως έτσι είναι και η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Όπου παλιός και νέος αφέντης βάλτε αντίστοιχα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ  και ΣΥΡΙΖΑ, όπου σκλάβοι, βάλτε το Λαό.

Ακούμε διαρκώς τη συριζαίκή προπαγάνδα ότι οι προηγούμενοι σας «σκλάβωσαν» επιβάλλοντας διάφορους φόρους και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Ε τότε εσείς, που ήρθατε ως νέος αφέντης, «απελευθερώστε μας», καταργώντας τη βαριά φορολογία και επαναφέροντας μισθούς και συντάξεις στα προηγούμενα επίπεδα.

 

Αλλά, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, όλο κάτι περί «κόστους εργασίας και απώλειας κερδών» σιγομουρμουρίζει, για να δικαιολογηθεί.

Σχολιάστε