Οι επέτειοι είναι μόνο για μερικούς

Πλησιάζει η “επέτειος” της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αρχίζουν να ξεπετάγονται διάφορα σχετικά αρθράκια εδώ και κει , για το “κακό σύστημα”, την “ανάλγητη πολιτεία”, τους “φασίστες” δεξιούς κλπ.

Δεν νομίζω ότι η ενέργεια του Κορκονέα να δολοφονήσει τον Γρηγορόπουλο, εκφράζει το κράτος.
Ένας μαλάκας ήταν, που τράβηξε όπλο ενώ δεν έπρεπε, παραβιάζοντας κάθε νόμο, κανονισμό και διαταγή.
Και, νομίζω, θα ήταν ακόμα μέσα στη φυλακή, αν δεν φρόντιζαν κάποιοι “έξυπνοι” να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα, λίγο πριν από τις εκλογές.

Αλήθεια, για κείνον τον Θάνο Αξαρλιάν, που σκοτώθηκε άδικα και χαρακτηρίστηκε ως “παράπλευρη απώλεια” από την 17 Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια απόπειρας δολοφονίας του Παλαιοκρασά, δεν είδα να στενοχωριέται και να μιλάει ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ αριστερός. Αντίθετα, συμπεριφέρονται στον Κουφοντίνα ως ήρωα που επιτέλεσε θεάρεστο έργο.

Γιατί άραγε;
Η ζωούλα του Θάνου Αξαρλιάν είχε μικρότερη αξία;;

Για κείνον γιατί δεν έχει επέτειο, αλλά επιμελώς “μούγκα στη στρούγκα” από τους αριστερούς;

Και οι δυο ήταν νέα παιδιά και δεν τους άξιζε να φύγουν άδικα. Γιατί, όμως, σκόπιμη λήθη για τον πρώτο και  ηρωποίηση για τον δεύτερο;

 

Θάνος Αξαρλιάν

14 Ιουλίου 1992, μεσημέρι. Ο Θάνος Αξαρλιάν, μόλις 20 χρονών περπατά στη διασταύρωση της Καραγιώργη Σερβίας με την οδό Βουλή, έχει μόλις βγει  στο πεζοδρόμιο. Ενα βήμα και η φονική ρουκέτα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη με στόχο τον τότε υπουργό οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά σκοτώνει τον νεαρό. Η χώρα παγώνει και οι εικόνες από εκείνη την μέρα δεν μπορούν να ξεχαστούν.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Οι ταραχές του Δεκεμβρίου 2008 στην Ελλάδα (ή Εξέγερση του Δεκεμβρίου του 2008, ή Ελληνικός Δεκέμβρης) ξέσπασαν μετα την δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, στις 6 Δεκεμβρίου 2008. Μετά την δολοφονία, διαδηλώσεις και ταραχές έλαβαν μεγάλη έκταση. Ο πραγματικός χαρακτήρας των γεγονότων έγινε αντικείμενο πολιτικής και κοινωνικής τριβής και διχογνωμιών σχετικά με τη φύση και τα αίτιά τους.

Η δολοφονία του νεαρού μαθητή το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε αντιδράσεις από πολίτες σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα, τα Χανιά, την Κομοτηνή, τον Βόλο, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Κέρκυρα και το Αγρίνιο. Πορείες διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκαν το ίδιο βράδυ του περιστατικού και την επομένη, οδήγησαν σε μεγάλες υλικές καταστροφές γραφείων, καταστημάτων, δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων. Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στην Αθήνα.

Σχολιάστε