Να καταργηθούν επιτέλους τα προνόμια των στρατιωτικών

Με όποιον συζητώ έξω, παραπονιέται ότι οι στρατιωτικοί έχουν προνόμια, που αποτελούν πρόκληση προς την υπόλοιπη κοινωνία, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Όπως είναι φυσικό, πάντα συμφωνώ με τους συμπολίτες μας και τους αναγνωρίζω ότι έχουν δίκιο.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα προνόμια που έχει ο στρατιωτικός και τα οποία θα πρέπει, επιτέλους, το κράτος να καταργήσει άμεσα.

 

Στρατιωτικά πρατήρια.

Να καταργηθεί άμεσα αυτό το προνόμιο, που αποτελεί πρόκληση προς τους άλλους. Έτσι και αλλιώς, γέμισε ο τόπος με σουπερμάρκετ, των οποίων τις τιμές και προσφορές δεν μπορεί να ανταγωνιστούν τα πρατήρια, οπότε δε νομίζω να λείψουν σε κανέναν.

 

Στρατιωτικά οικήματα.

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά εγώ μέσα σε 3 δεκαετίες υπηρεσίας, κατάφερα να στεγαστώ μόνο μια φορά, για δύο έτη, πληρώνοντας μεν χαμηλό ενοίκιο, αλλά και όλους τους λογαριασμούς νερού, ηλεκτρικού, τηλεφώνου και κοινοχρήστων, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει ο κόσμος, ότι δηλ τα καλύπτει η υπηρεσία.

 

Στρατιωτικές Λέσχες.

Να κλείσουν. Είναι προκλητικό προνόμιο. Να σταματήσουν να τις χρησιμοποιούν οι στρατιωτικοί και χίλιοι δυο άλλοι δικαιούχοι, μη στρατιωτικοί, στους οποίους, περιέργως, δεν αναφέρεται ποτέ κανένας.

 

Ειδικό Μισθολόγιο

Πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθεί αμέσως, ώστε να μην προκαλεί. Οι στρατιωτικοί να ενταχθούν στο κοινό ενιαίο μισθολόγιο των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, αυτό που κατοχυρώνει 8ωρη εργασία και πληρώνει υπερωριακή αποζημίωση, αν η υπηρεσία σε απασχολήσει ένα δευτερόλεπτο , πέραν του 8ώρου. Δεν θέλω να είμαι πια τόσο προνομιούχος.

 

Στρατοδικεία.

Αυτό και αν είναι προνόμιο που πρέπει να καταργηθεί. Να υπάγονται και οι στρατιωτικοί στα κοινά δικαστήρια, όπως όλοι οι άλλοι.

 

Αναθεώρηση Συντάγματος

Μαζί με όλα τα άλλα προνόμια, να διαγραφεί η παράγραφος του Συντάγματος, που χαρακτηρίζει τον στρατιωτικό ειδική κατηγορία εργαζομένου και του απαγορεύει το συνδικαλισμό και την απεργία. Δεν θέλω να έχω τέτοια προνόμια. Προτιμώ να είμαι με τους υπόλοιπους, τους μη προνομιούχους, που συνδικαλίζονται και απεργούν.

 

Βουλευτική υποψηφιότητα

Οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος, που παραιτείται από το δημόσιο, για να θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής, αν δεν εκλεγεί, επανέρχεται στη θέση που είχε πριν. Φυσικά, μόνο ο στρατιωτικός έχει το προνόμιο να χάνει τη θέση του οριστικά και να μην μπορεί να επανέλθει.

 

Μεταθέσεις

Αυτό το πολύ βαρβάτο προνόμιο δεν το θέλω καθόλου. Θα ήθελα να είμαι, αμετάθετος, όπως οι υπόλοιποι μη προνομιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι.

 

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, αλλά νομίζω ότι και ο τελευταίος που διαβάζει, κατάλαβε τι εννοώ.

Και επειδή κάποιοι θα βιαστούν να πουν ότι ο Στρατιωτικός ΔΕΝ είναι δημόσιος υπάλληλος, θα απαντήσω ότι συμφωνώ, αλλά, όπως με όλα τα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή, ο,τι δίνεις, παίρνεις !!!

Σχολιάστε