Λαϊκισμός (αριστερός και όχι μόνο)

Ως γνωστόν, είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, στην πανεθνική προσπάθεια να επιβραδύνουμε, όσο γίνεται, τη διάδοση του κορονοϊού, σύμφωνα με τις εντολές της κυβέρνησης, οι οποίες δόθηκαν σε συμφωνία με τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων, κατόπιν κήρυξης πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Από την πρώτη στιγμή που λήφθηκαν μέτρα, τα ΜΜΕ και κυρίως οι τηλεοπτικοί σταθμοί, μας βομβαρδίζουν με μηνύματα, όπως “Μένουμε σπίτι”, “πλένουμε τα χέρια μας”, διάφορες οδηγίες κλπ.

Για να προβληθούν και να συνεχίσουν να προβάλλονται τα παραπάνω μηνύματα, η κυβέρνηση έδωσε 11.000.000 ευρώ στα ΜΜΕ.

Και εκεί άρχισε το πάρτι του λαϊκισμού, από την αντιπολίτευση, αλλά τσιμπάνε και ορισμένοι φιλοκυβερνητικοί.

  • Γιατί δόθηκαν 11 εκατομμύρια;
  • Γιατί η κυβέρνηση δεν υποχρέωσε τα ΜΜΕ με νόμο να προβάλλουν τα κοινωνικά μηνύματα δωρεάν 

και διάφορες άλλες ανοησίες.

Για να δούμε τι ισχύει.

Ένας τηλεοπτικός σταθμός είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, που έχει έξοδα και έσοδα

Έξοδα είναι η μισθοδοσία του προσωπικού, η ενοικίαση και συντήρηση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, η παραγωγή και αγορά τηλεοπτικού περιεχομένου (δελτία ειδήσεων, δημοσιογραφικές εκπομπές, ταινίες, σειρές κλπ). 

Έσοδα είναι η πώληση διαφημιστικού τηλεοπτικού χρόνου. Τίποτα άλλο, δεδομένου ότι πλην ΕΡΤ, οι υπόλοιποι σταθμοί εκπέμπουν δωρεάν και δεν λαμβάνουν κάποιου είδους συνδρομή από τους τηλεθεατές.

Αυτό είναι το μοναδικό εμπόρευμα που πουλάει ένας τηλεοπτικός σταθμός. Και ο τελευταίος ανόητος αντιλαμβάνεται ότι όταν τα έσοδα είναι μικρότερα από τα έξοδα, η επιχείρηση (τηλεοπτικός σταθμός) θα κλείσει.

Όταν λοιπόν ακούμε κάποιους να προπαγανδίζουν, τελείως ανόητα, την άποψη ότι θα έπρεπε να υποχρεωθούν με νόμο οι τηλεοπτικοί σταθμοί να προβάλλουν δωρεάν τα κοινωνικά-ενημερωτικά μηνύματα για την πανδημία του κορωνοϊού, είναι σα να μας λένε ότι και τα σουπερμάρκετ ή τα φαρμακεία θα έπρεπε να υποχρεωθούν με νόμο, να μοιράζουν δωρεάν τα εμπορεύματά τους.

Πως το βλέπετε;   Είναι λογικό; Είναι βιώσιμο;

Ή μήπως η γκρίνια γίνεται επειδή δεν “έφαγαν” χρήμα και κάποια αριστερά ΜΜΕ, χαμηλής επισκεψιμότητας;

Σχολιάστε