Η ιστορία του Ανθρώπου

by George Captain

Εν αρχή υπήρχε ο “χομο πατριώτικους”.

Ήταν αγράμματος και φτωχός …. αλλά έκανε πολλά θαυμαστά πράγματα

Δεν είχε πολλές απαιτήσεις, ζούσε μόνο με ψωμί κι ελιά. Όλη την υπόλοιπη ενέργεια του την έπαιρνε από το όνειρο, ήταν ονειροφάγος.

Ο “χομο πατριώτικους” πολέμησε και νίκησε, παρ’ όλη την κατωτερότητα του, δυνατότερους αντιπάλους έτσι ώστε το όνειρο του να γίνει πραγματικότητα, δηλαδή όλοι οι “χομο πατριώτικους” να έχουν μια δική τους χώρα, την Πατρίδα, όπως την ονόμασε.

Ο “χομο πατριώτικους” γέννησε τον “χομο δουλευτάριους”. Και ο “χομο δουλευτάριους”, παρ’ ότι ήταν αγράμματος και φτωχός κι αυτός, έκανε πολλά θαυμαστά πράγματα. Δεν είχε απαιτήσεις κι αυτός, σαν τον πατέρα του. Ζούσε με ψωμί κι ελιά και δούλευε όλη μέρα για το όνειρο του. Το όνειρο του ήταν να ξεφύγουν τα παιδιά του, επιτέλους, από τη φτώχεια και την αγραμματοσύνη. Έχτισε ολόκληρες πόλεις ο “χομο δουλευτάριους”, όπως και μόρφωσε τα παιδιά του.

Ο “χομο δουλευτάριους” γέννησε τον “χομο παρτάκιους”.
Ο “χομο παρτάκιους” δεν ήταν αγράμματος, όπως οι πρόγονοι του, ούτε φτωχός και έκανε κι αυτός πολλά θαυμαστά πράγματα. Το όνειρο του ήταν να ζει σαν αυτοκράτορας. Έτσι, λοιπόν, παρανόμησε απέναντι στην Πατρίδα, ξεπούλησε ο,τι του έδωσαν οι πρόγονοι του, είπε ψέματα στους άλλους “χομο παρτάκιους”, γιατί ήθελε να χτίσει βιλες, να αγοράσει κότερα, να πηγαίνει στα μπουζούκια κάθε βράδυ.

Ο “χομο παρτάκιους” υπάρχει ακόμα και σήμερα, μαζί με τα παιδιά του, τους “χομο ατύχους”.

Και η ζωη συνεχίζεται

Σχολιάστε