Η απάτη της αριστεράς

Η προπαγάνδα, από όλες τις πλευρές, στις μέρες μας καλά κρατεί.

Πέρα από τα παραδοσιακά ΜΜΕ, εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, έχει γεμίσει το διαδίκτυο από blogs και sites, που λειτουργούν ως εργαλεία προπαγάνδας. Μόλις ο ανύποπτος επισκέπτης τολμήσει να αφήσει ένα σχόλιο, σε χρόνο ρεκόρ, 10 πληρωμένοι παπαγάλοι, θα του ορμήξουν, είτε για να καταρρίψουν την άποψή του, είτε, λόγω έλλειψης επιχειρηματολογίας, να τον απαξιώσουν με βρισιές και χαρακτηρισμούς.

Παρόλο που γενικά έχει περάσει η αντίληψη ότι το δεξιό μπλοκ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) είναι συστημικό και κάνει προπαγάνδα, εντούτοις θα έλεγα ότι σε θέματα προπαγάνδας οι αριστεροί αποδείχθηκαν μάστορες και φόρεσαν τα γυαλιά στα πρώην κόμματα εξουσίας. Αντί για την παραδοσιακή χειραγώγηση των «συστημικών» ΜΜΕ, στην οποία επιμένουν οι γαλαζοπράσινοι χαλβάδες, οι αριστεροί αντιλήφθηκαν γρηγορότερα και αξιοποίησαν τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες όπως π.χ. το διαδίκτυο.

Έτσι έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία προπαγάνδας η οποία δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως:

  • «Ανεξάρτητα και αδέσμευτα» blogs έχουν αναλάβει την ενημέρωσή μας. Εννοείται ότι από πίσω κρύβονται κομματικά στελέχη που προωθούν αυτά που θα τους πει το κόμμα.
  • Πληρωμένοι «τυχαίοι αναγνώστες – σχολιαστές» κατακεραυνώνουν σε μηδενικό χρόνο όποιον τολμήσει να εκφράσει αντικυβερνητική άποψη.
  • Πληρωμένοι «τυχαίοι αναγνώστες – σχολιαστές», με ψεύτικους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook – Twiter) αναμεταδίδουν δηλώσεις στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού, ώστε να δημιουργείται η εντύπωση ότι  τα στελέχη είναι λαοπρόβλητα και με μεγάλο αριθμό ακολούθων.
  • Προωθείται διαρκώς η άποψη πως «ό,τι είναι αριστερό είναι δημοκρατικό, προοδευτικό και προς όφελος του λαού».
  • Κάθε αντίθετη φωνή, στην περίπτωση που δεν υπάρχει επιχειρηματολογία, αντιμετωπίζεται με χαρακτηρισμούς όπως «φασιστική, φιλοχουντική, αντιλαϊκή κλπ», ώστε να απαξιωθεί στα μάτια του συνόλου.

Επίσης, οι αριστεροί έχουν μετατρέψει σε επιστήμη την τέχνη του ευφημισμού:

  • Η τρόϊκα μετονομάστηκε σε «θεσμούς».
  • Το μνημόνιο έγινε «συμφωνία».
  • Η υπερφορολόγηση έγινε «ανακούφιση των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων».
  • Η κατάργηση των εθνικών παραδόσεων και εθίμων έγινε «εκσυγχρονισμός».

 

Στο μόνο που οι αριστεροί είναι τελείως όμοιοι με τους δεξιούς, είναι η αντίληψη που έχουν σχετικά με το sex.

Και οι δύο, ενώ μας πηδάνε, ισχυρίζονται πως μας σώζουν!!!!!  

 

Σχολιάστε