Ελεύθερος επαγγελματίας – ο εγκληματίας της Ελλάδας. Ναι, ε;

Μόλις διάβασα ένα άρθρο με τίτλο        Ελεύθερος επαγγελματίας – ο εγκληματίας της Ελλάδας
 
Θα συμφωνούσα 100% με το άρθρο, αν ήταν πλήρες.
 
Ξέχασε ο αρθρογράφος να αναφέρει το πιο σημαντικό, ότι δηλ. ο ελεύθερος επαγγελματίας έβγαλε κακό όνομα στην πιάτσα, επειδή φοροδιέφευγε συστηματικά.
Διότι, όσο και αν ήταν το αφορολόγητο όριο που του έδινε το κράτος, αυτός, συμπτωματικά, κατάφερνε να δηλώνει πάντα μια δραχμή λιγότερο και να μην πληρώνει.
 
Επειδή δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ας μας πει ο αρθρογράφος τι φόρους ακριβώς κατέβαλαν οι ΕΕ πριν το 2010.
Όχι τι προβλεπόταν να πληρώσουν, αλλά τι πραγματικά πλήρωναν οι ΕΕ σε φόρους.
 
Θυμάμαι κάθε χρόνο, οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι, φιγουράριζαν ως οι πλουσιότεροι εισοδηματίες, τη στιγμή που ιδιώτες με 10 υπαλλήλλους, εμφανίζονταν να ζουν με 500 ευρώ το μήνα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κεντρικό κοσμηματοπωλείο της Αθήνας, με 8 υπαλλήλους, που ο ιδιοκτήτητς του δήλωνε ετήσιο φορολογητέο  εισόδημα 7500 ευρώ, τη στιγμή που ζούσε σε βίλα στην Κηφισιά και οδηγούσε μερσεντεζάρα των 7000 κ.εκ. Είδηση που παίχτηκε από όλα τα κανάλια της τηλεόρασης τότε και γελούσαν ακόμη και οι δημοσιογράφοι.
 
Και επειδή η γενίκευση είναι αρχή φασισμού, θα πω ότι μια μικρή μειοψηφία ΕΕ τα δήλωνε όλα και πλήρωνε, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία … ποτέ.
 
Νιος ήμουν και γέρασα, βλέποντας ανθρώπους με μαγαζιά, που ενώ δήλωναν ψίχουλα στην εφορία, ζούσαν με σπιταρώνες, εξοχικάρες, λιμουζινες, ακριβά ντυσίματα, ακριβές διακοπές κλπ.
Υπήρχε μπακάλης στη γειτονιά μου, που στην ταμειακή του μηχανή δεν χτύπησε ΠΟΤΕ ούτε ΜΙΑ απόδειξη και έχτισε ολόκληρη πολυκατοικία από το ταπεινό μπακάλικο.
 
Βέβαια τότε το κράτος δεν ρωτούσε «που τα βρήκες;» και γινόταν της πουτάνας. Από το 2010 που άρχισε να την ψάχνει, άρχισε και η μίρλα του ΕΕ.
 

Κατά την άποψή μου, δικαιούνται να γκρινιάζουν μόνο όσοι ΕΕ δραστηριοποιήθηκαν επιχειρηματικά από το 2010 και μετά και συτό, γιατί ενώ ΔΕΝ έκλεψαν την εφορία, όπως οι παλαιότεροι, καλούνται τώρα να πληρώσουν τα σπασμένα των προηγούμενων.
Αυτούς τους καταλαβαίνω απολύτως.
Ειναι στην ίδια μοίρα με τους νέους μας, που εργαζόμενοι ως υπάλληλοι των 500 ευρώ, καλούνται να χρηματοδοτήσουνς με τις ασφαλιστικές εισφορές τους συνταξιούχους του χιλιάρικου.

Αλλά οι παλιοί ΕΕ, να κόψουν τη μίρλα. 

Σχολιάστε