Δεν θέλω άλλο την εθνική μου ανεξαρτησία

Δεν θέλω πια η Ελλάδα να είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος.

Προτιμώ να μας κυβερνούν ευρωπαίοι επίτροποι. Αν είναι δυνατόν, ακόμα και οι διευθυντές των δημόσιων υπηρεσιών να είναι ξένοι.

Βαρέθηκα πια με τους δικούς μας ανίκανους και άχρηστους, που υπάρχουν μόνο και μόνο για να μας βασανίζουν και να μας δυσκολεύουν τη ζωή.

Και εξηγούμαι.

Σήμερα το πρωί παρέλαβα από τον ταχυδρόμο μια συστημένη επιστολή, από τη ΔΟΥ στην οποία υπάγομαι. Μέσα είχε ένα υπηρεσιακό σημείωμα, το οποίο έλεγε να παρουσιαστώ στη ΔΟΥ εντός 5 ημερών, για φορολογική μου υπόθεση. Όπως ήταν φυσικό πήγα αμέσως, για να δω περί τίνος πρόκειται.

Εκεί έκπληκτος, πληροφορήθηκα ότι δεν δήλωσα στη φορολογική μου δήλωση για τα εισοδήματα του 2009 το ποσό 119 ευρώ, που προερχόταν από μερίσματα κάποιων μετοχών που κατείχα μέχρι το καλοκαίρι του 2008 και πούλησα τότε. Η υπάλληλος, που δεν μου φταίει σε τίποτα, μου είπε ότι η εταιρία είχε μοιράσει ένα μέρισμα μέσα στο 2010, αλλά αυτό αντιστοιχούσε στη χρήση του 2009 και το οποίο θα έπρεπε να δηλώσω τώρα, με συμπληρωματική δήλωση για τα εισοδήματα του 2009. Της εξήγησα ότι εγώ ποτέ δεν έλαβα ούτε κάποιο έγγραφο, αλλά ούτε και τα περίφημα 119 ευρώ. Η απάντησή της ήταν ότι αυτό δεν φαίνεται στα τηρούμενα στοιχεία.

Πάμε λοιπόν στο ψητό.

Η ερώτησή μου ήταν τι επιπτώσεις έχω από αυτό. Η απάντηση με τρέλανε: Επιπρόσθετος φόρος 5 ευρώ (τρίχες δηλαδή) και 60 ευρώ πρόστιμο για εκπρόθεσμη, κατά 5 έτη, υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης. Έτσι «προβλέπει ο νόμος».

Η απορία μου είναι η εξής: Γιατί περίμενε το κράτος να περάσουν 5-6 χρόνια για να με θυμηθεί;
Γιατί δεν με κάλεσε πχ το 2010 για την ίδια διαδικασία; Γιατί πρέπει εγώ να πληρώσω πρόστιμο επειδή το κράτος μας μαλακίζεται; Και φυσικά, για ο,τιδήποτε πράξει η παραλείψει να πράξει το κράτος, υπεύθυνες είναι οι πολιτικές ηγεσίες, γιατί αυτές θεσπίζουν γελοίους νόμους, αυτές ευθύνονται για την υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις.

Γι’ αυτό σας λέω, δεν θέλω πια να είμαι περήφανος και κυρίαρχος Έλληνας.  Θέλω να με κυβερνούν Γερμανοί, Σουηδοί, Ολλανδοί, Βέλγοι και αν είναι δυνατόν, τέτοιο να στελεχώνουν και τις θέσεις ευθύνης στις δημόσιες υπηρεσίες, μήπως κάποτε δουλέψει κάτι σωστά σ’ αυτό το κωλοκράτος.

Σχολιάστε