Γιατί χρεοκόπησε η χώρα;

Ακούω και διαβάζω διαρκώς ότι η χώρα χρεοκόπησε επειδή κάποια λαμόγια έφαγαν με δέκα μασέλες και επειδή οι κακοί δανειστές κάνουν το ένα ή το άλλο.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε και από πολλά άλλα πράγματα, τα οποία όμως κανένας δεν αναφέρει:

1. Άπειρους διορισμούς στο δημόσιο.

2. Χορήγηση συντάξεων σε άτομα που δεν έπρεπε, όπως γυναίκες με 15ετή υπηρεσία στο δημόσιο ή δήθεν ήρωες εθνικής αντίστασης ή άγαμες θυγατέρες κλπ κλπ κλπ

3. Χορήγηση συντάξεων στο γενικό πληθυσμό, πολύ μεγαλύτερων, σε αναλογία με τις εισφορές που πλήρωσαν στον εργασιακό τους βίο.

4. Χορήγηση αυξήσεων σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, ενώ τα οικονομικά της χώρας δεν το επέτρεπαν.

5. Πάρτυ στον δήθεν ιδιωτικό τομέα, ο οποίος κατά την άποψή μου στην Ελλάδα είναι παρασιτικός. Αν ακολουθήσεις το χρήμα στον ΙΤ, στο τέλος καταλήγεις πάντα σε δημόσιο χρήμα.

6. Απερίγραπτα μαλακισμένη συμπεριφορά «αριστερών και σοσιαλιστών» συνδικαλιστών, που ως αποτέλεσμα είχε να διώξουν κάθε υγιή επιχειρηματία εκτός χώρας και να κλείσουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις, που δημιουργούσαν θέσεις εργασίας και πλούτο, μέσω εξαγωγικής δραστηριότητας.

7. Αναίσχυντη ψηφοθηρική πολιτική, που χάϊδευε τα αυτιά ΟΛΩΝ, αντί να πέφτουν σφαλιάρες σε λαμόγια και τεμπέληδες του δημοσίου, όπως ακριβώς πέφτουν στον ιδιωτικό τομέα.

8. Βολεμένο πολιτικό σύστημα ΌΛΩΝ των κομμάτων και χρωμάτων, που δεν έκανε ΠΟΤΕ δημιουργική αντιπολίτευση, αλλά μόνο επικοινωνιακή πυροτεχνηματική αντιπολίτευση, προς άγρα ψήφων.

9. Βολεμένα κομματόσκυλα, ΟΛΩΝ των κομμάτων, τα οποία ΠΑΝΤΑ περνάνε καλά και έχουν λεφτά στην τσέπη τους, ανεξάρτητα από το αν το κόμμα τους είναι στην εξουσία ή όχι, γιατί είναι ΠΑΝΤΑ μέσα στα πράγματα, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

10. Μαλακισμένες ηγεσίες, που όλες, ως αντιπολίτευση, υπόσχονται να κυνηγήσουν τη φοροδιαφυγή και μόλις γίνουν κυβέρνηση δεν το κάνουν. ΝΑΙ και τώρα που μιλάμε, όποιο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής ανακοινώνεται, είναι για να χτυπήσει τη μαρίδα, αλλά τον καρχαρία ΔΕΝ τον αγγίζει.

11. ΗΛΙΘΙΟ λαό, που κοιτάζει μόνο τον κώλο του και μόνο το σήμερα και τίποτα άλλο παραπέρα.

Σχολιάστε